Care sunt monedele crypto din categoria inteligență artificială

Care sunt monedele crypto din categoria inteligență artificială(AI) de urmărit în 2024?

0 Shares
0
0
0

Narativa criptomonedelor bazate pe inteligență artificială a avut un avânt considerabil în anul 2024. De când minunea OpenAI, ChatGPT, a deschis calea și a introdus IA în rândul maselor, criptomonedele bazate pe inteligență artificială au beneficiat de creșteri semnificative ale capitalizărilor de piață și de un interes fără precedent.

Având în vedere semnele de recuperare ale pieței cripto, se așteaptă ca acest trend să se consolideze și să continue pe tot parcursul anului 2024.

Ca orice narativă nouă și strălucitoare, poate fi dificil să se distingă faptul de ficțiune. Legătura dintre inteligența artificială și tehnologia blockchain încă își caută echilibrul. Poate fi dificil să se facă diferența între serviciile de IA autentice care vor stimula progresul și tentativele stângace de a profita de pe urma știrilor despre cripto.

În randurile care urmeaza, vom evidenția câteva dintre proiectele originale de cripto cu IA și vom clarifica acest nișă neclară. Aceste rețele și protocoale IA existau cu mult înainte ca inteligența artificială să devină un subiect la modă. Lideri de piață precum The Graph și SingularityNET vor continua să construiască și să livreze mult după ce entuziasmul va dispărea.

Ce este o criptomonedă AI?

Criptomonedele cu inteligență artificială se intersectează cu IA, învățarea automată și tehnologia blockchain. În timp ce serviciile obișnuite de IA ne ajută să automatizăm sarcini și să simplificăm procesele de afaceri de bază, instrumentele cripto cu IA ne ajută să navigăm mai eficient datele blockchain.

De exemplu, instrumentele cripto cu IA analizează datele blockchain pentru a detecta activități frauduloase sau suspecte. De asemenea, ele combină algoritmi și servicii cu contracte inteligente pentru a deschide noi posibilități în DeFi. Unele criptomonedele cu IA oferă produse accesibile prin tokenuri, cum ar fi analiza tranzacțiilor bazată pe IA, crearea de imagini sau verificarea NFT-urilor.

Inteligența artificială simplifică analiza rețelelor blockchain, oferind informații detaliate despre activele cripto și piața criptomonedelor în general. Printre cazurile de utilizare potențiale se numără analiza condițiilor de piață și a volumului de tranzacționare pentru a prezice obiectivele de preț pentru Bitcoin (BTC) și Ethereum (ETH).

Care sunt principalele monede cripto cu inteligență artificială

Care sunt principalele monede cripto cu inteligență artificială?

Diligenta este importantă având în vedere toată agitația recentă în jurul inteligenței artificiale pe piața cripto. Sute de noi escrocherii și monede meme care se prezintă drept „Cripto cu IA” au fost lansate de-a lungul anilor, lăsând comercianții de cripto să fie precauți să nu fie prinși in capcane.

Iată lista noastră cu principalele cripto cu IA pentru a vă ajuta să distingeți diamantele de pietre și să diferențiați proiectele autentice de tentativele stângace de a profita.

SingularityNET (AGIX)

SingularityNET (AGIX)

Unul dintre cele mai mari și mai bine ancorate proiecte de cripto cu inteligență artificială de pe piață, SingularityNET încorporează spiritul criptomonedelor. Fondat în 2017, platforma este un marketplace descentralizat și open-source pentru servicii și produse AI.

Prin intermediul SingularityNET, utilizatorii și dezvoltatorii pot cumpăra, vinde și partaja algoritmi și instrumente de inteligență artificială prin intermediul blockchain-ului. Acest proiect de cripto cu IA ajută dezvoltatorii de inteligență artificială să-și monetizeze munca și oferă un mediu pentru rețelele și serviciile de IA să interacționeze și să învețe unul de la altul.

AGIX, tokenul nativ al SingularityNET, alimentează platforma. Este utilizat în guvernanța protocolului și ca monedă de schimb în cadrul pieței de IA. De asemenea, a fost introdus staking-ul AGIX pentru a adăuga și mai multă utilitate tokenului.

Echipa SingularityNET este condusă de Dr. Ben Goertzel și este formată din veterani în domeniul inteligenței artificiale și al învățării automate. Anumiți membri ai echipei au contribuit anterior la dezvoltarea Sofiei, unul dintre cei mai recunoscuți roboți AI din lume.

Unul dintre aspectele care face SingularityNET unic este angajamentul și concentrarea sa asupra interoperabilității. Deși multe monede digitale sunt compatibile doar cu contractele inteligente Ethereum, SingularityNET susține dezvoltarea IA pe Cardano.

Fetch.ai (FET)

Fetch.ai (FET)

Fetch.ai este un laborator de inteligență artificială care își propune să facă tehnologia și serviciile AI accesibile pentru toată lumea. Ecosistemul Fetch este conceput ca o rețea de învățare automată descentralizată și fără permisiuni, legată de o economie cripto.

Ideea din spatele Fetch.ai este de a reduce cantitatea de contact uman în timpul creării și implementării rețelelor AI. Acest lucru ajută la accelerarea semnificativă a dezvoltării uneltelor și rețelelor, indiferent dacă au acces direct la blockchain sau nu.

Domeniul de aplicare și potențialul Fetch.ai sunt vast. Deși în prezent este utilizat pentru optimizarea strategiilor de tranzacționare DeFi, în viitor Fetch.ai va oferi infrastructura AI pentru rețele inteligente de energie și rețele de transport. Deja, Fetch.ai a furnizat cadrul de bază pentru Resonate Social, o rețea socială NFT emergentă construită pe blockchain.

Fondat de Toby Simpson, Humayun Sheikh și Thomas Hain în 2017, Fetch.ai este o criptomonedă AI cu o viziune pe termen lung pentru viitorul comun al tehnologiei AI și blockchain.

The Graph (GRT)

The Graph (GRT)

Una dintre cele mai mari monede cripto AI de pe piață, The Graph este un protocol puternic de indexare a blockchain-ului care susține unele dintre cele mai populare aplicații Ethereum. Proiecte Metaverse precum Decentraland și dApps precum Uniswap și AAVE se bazează pe The Graph pentru a indexa și recupera eficient datele blockchain, simplificând experiența utilizatorului final.

O modalitate mai simplă de a înțelege The Graph este să vă imaginați blockchain-ul ca o imensă bibliotecă de date și informații. The Graph utilizează inteligența artificială pentru a sorta, indexa și recupera rapid date și contracte inteligente. Acest lucru ușurează sarcina dezvoltatorilor și aplicațiilor, făcându-le uneltele, serviciile și API-urile mai eficiente.

Tokenul GRT este piatra de temelie a ecosistemului The Graph. Acesta stimulează participanții din rețea și asigură funcționarea corectă a protocolului. Ca rezultat, aplicațiile la scară largă care necesită servicii de indexare a datelor și boți pe Ethereum necesită GRT, ceea ce stimulează cererea pentru token.

The Graph a fost inițial fondat în 2018 de Yaniv Tal. Această cripto AI este o parte fundamentală a blockchain-ului Ethereum astăzi.

Ocean Protocol (OCEAN)

Ocean Protocol (OCEAN)

Ocean Protocol este o soluție descentralizată pentru schimbul de date și confidențialitate. Platforma utilizează inteligența artificială și permite dezvoltatorilor să tokenizeze datele, care sunt deblocate și partajate cu cumpărătorii în piața Ocean Protocol.

Această soluție creativă ajută oamenii de știință din domeniul datelor și editorii să obțină o valoare corectă pentru expertiza lor, oferind în același timp cercetătorilor și dezvoltatorilor informații fiabile și securizate. Prin tokenizarea datelor și informațiilor, emitentii au un control mai mare și securitate sporită asupra conținutului acestora.

Tranzacționarea tokenurilor de date folosind Ocean Protocol generează taxe de tranzacție distribuite deținătorilor de tokenuri OCEAN. Prin staking-ul OCEAN, deținătorii câștigă venituri pasive prin veniturile generate de piața Ocean Protocol.

În concordanță cu tema listei noastre, Ocean Protocol există de mult timp înainte de hype-ul IA din piața cripto. Protocolul a fost co-fondat în 2017 de o echipă de bază formată din 15 persoane. Această echipă experimentată are experiență în inginerie software, dezvoltare blockchain și, bineînțeles, inteligență artificială.

Numeraire (NMR)

Numeraire (NMR)

Depărtându-ne de gestionarea datelor, Numeraire este un proiect de cripto cu inteligență artificială care prezintă o viziune ce atrage masele. Numeraire este o platformă financiară bazată pe blockchain care funcționează aproape ca un fond de hedging descentralizat, alimentat de IA.

Utilizând inteligența artificială și învățarea automată, Numeraire analizează activ piețele de acțiuni și cripto pentru a prezice mișcările posibile ale prețurilor și pentru a oferi utilizatorilor un avantaj competitiv și lipsit de emoție în tranzacționare.

Mai mult, oamenii de știință din domeniul datelor pot propune semnale de tranzacționare bazate pe date fondului de hedging Numeraire și pot urca într-un clasament descentralizat al contribuitorilor. Aceste turnee îmbunătățesc eficiența tranzacționării platformei pe piețele financiare, recompensând contribuitorii de succes cu tokenuri NMR.

Tokenul NMR alimentează ecosistemul Numeraire. Utilizatorii Numeraire cheltuiesc tokenuri NMR pentru a accesa funcționalități în cadrul platformei, în timp ce oamenii de știință din domeniul datelor câștigă NMR ca recompensă pentru contribuția lor la creșterea și dezvoltarea ecosistemului.

Numeraire este un adevărat OG în spațiul cripto cu inteligență artificială. Platforma a fost fondată inițial în 2015 de Richard Craib și a crescut pentru a deveni un lider de piață printre proiectele de cripto cu AI.

Artificial Liquid Intelligence – Alethea AI (ALI)

Artificial Liquid Intelligence – Alethea AI (ALI)

Dacă ai fost impresionat de ChatGPT, așteaptă să vezi CharacterGPT de la Alethea AI. Alethea AI, un studio emergent de cercetare și dezvoltare, este echipa din spatele tokenului Artificial Liquid Intelligence. Produsul lor principal, CharacterGPT, creează personaje interactive din descrieri textuale.

Cu Alethea AI, utilizatorii generează un personaj dinamic prin descrieri textuale și îl tokenizează ca NFT-uri pe blockchain pentru totdeauna. Fiecare personaj este modelat pentru trăsături specifice, cum ar fi aspectul și personalitatea. Acestea sunt, de asemenea, complet interoperabile cu alte aplicații dApps bazate pe blockchain.

Cazurile de utilizare pentru aceste personaje NFT modelate prin AI sunt limitate doar de creativitate. Acestea sunt deja utilizate ca ghizi și asistenți virtuali și se preconizează că vor fi implementate în jocurile pe blockchain.

ALI este tokenul nativ al platformei Alethea AI. Acesta ajută la crearea unui sistem descentralizat de guvernanță a protocolului. ALI este, de asemenea, recompensat membrilor Consiliului de Moderare a Conținutului, care revizuiesc personajele semnalate și conținutul rău intenționat din cadrul ecosistemului.

DeepBrain Chain (DBC)

DeepBrain Chain (DBC)

Construit pe infrastructura Substrate a PolkaDot, DeepBrainChain este o rețea de inteligență artificială, un mainnet blockchain și o rețea de calcul de înaltă performanță, toate combinate într-unul singur. Proiectul își propune să dezvolte un metavers autosustenabil și în expansiune, alimentat de inteligența artificială.

Cazurile potențiale de utilizare pentru rețeaua extinsă DeepBrainChain includ soluții puternice de calcul în cloud, jocuri pe blockchain, servicii farmaceutice și randare vizuală.

DeepBrainChain este în dezvoltare din 2017 și a lansat propriul său blockchain mainnet și portofel cripto.

Cortex (CTXC)

Cortex (CTXC)

Blockchain-ul Cortex are obiective ambițioase. Își propune să fie prima soluție de scalare zk-rollup alimentată de inteligență artificială din lume. Ecosistemul Cortex găzduiește, de asemenea, contracte inteligente AI scrise în Solidity. Acest lucru face ca Mașina Virtuală Cortex și blockchain-ul să fie compatibile cu o Mașină Virtuală Ethereum (EVM), considerată adesea standardul industriei.

Ceea ce face Cortex unic este faptul că rețeaua găzduiește aplicații descentralizate (dApps) alimentate de AI care susțin și execută modele de învățare automată direct pe lanțul de blocuri. Alte lanțuri tradiționale, fără această caracteristică, se bazează pe inferență off-chain, ceea ce împiedică descentralizarea.

Oasis Network (ROSE)

Oasis Network (ROSE)

Oasis Network este o platformă blockchain layer-1 emergentă în industria Web3. Cu un accent pe scalabilitate și confidențialitate, Oasis Network își propune să ofere medii de calcul dinamice care să extindă posibilitățile existente ale tehnologiei blockchain.

Ca una dintre monedele cripto AI mai populare de pe piață, Oasis Network a primit sprijin și finanțare de la unele dintre cele mai mari nume din industrie, inclusiv a16z, Dragonfly și Polychain Capital.

Tokenul utilitar al ecosistemului mai larg Oasis, ROSE, este folosit pentru a plăti taxele de rețea și funcționează și ca un token de guvernanță descentralizată.

Injective (INJ)

Injective (INJ)

Unul dintre tokenurile despre care se discută cel mai intens în acest an, Injective a atras multă atenție pe piața cripto. Fiind un blockchain Proof-of-Stake foarte componibil, Injective este interoperabil cu rețele de frunte precum Ethereum și Solana.

Laudându-se cu taxe de gaz minuscule, taxe de tranzacție mici și un ecosistem în rapidă creștere de dApps, Injective este un token AI care nu trebuie ratat. Așa cum te-ai aștepta, activul digital nativ al lanțului, INJ, este folosit pentru a securiza rețeaua, a plăti taxele de tranzacție și joacă un rol în modelul de guvernanță al protocolului.

Render (RNDR)

Render (RNDR)

Construit pentru a ajuta designerii și artiștii creativi din lumea blockchain, Render este unul dintre cei mai mari furnizori de soluții descentralizate de randare din spațiul cripto. O rețea peer-to-peer, Render conectează operatorii de noduri cu putere computațională GPU disponibilă cu dezvoltatorii și designerii.

Acest proces înseamnă că designerii și dezvoltatorii care implementează soluții de randare bazate pe cloud au acces mai mare la resurse computaționale, îmbunătățind vitezele de procesare.

Mai mult, Render oferă, de asemenea, dezvoltatorilor și artiștilor un ecosistem înfloritor în cadrul căruia pot construi servicii pentru economia descentralizată în creștere, inclusiv programe bazate pe AI și unelte de gestionare a activelor digitale.

TA-DA(TADA)

TA-DA(TADA)

Ta-da este o soluție care permite colectarea datelor eficientă din punct de vedere al costurilor, de înaltă calitate și diversificată. Aplicația web și mobilă permite utilizatorilor să furnizeze date care îndeplinesc criterii precise prin intermediul clienților. Ta-da oferă o flexibilitate semnificativă, permițând companiilor să specifice și să personalizeze detaliat cerințele lor. În plus, utilizarea tehnologiei blockchain aduce mai multe beneficii, inclusiv securitate sporită și transparență.

Platforma Ta-DA promite o urmărire perfectă a procesului de producție și verificare, precum și o remunerare corectă a comunității prin intermediul tokenului lor TADA. Scopul lor este de a stabili Ta-da ca standard pentru colectarea datelor și piața deschisă în acest sector.

Ofera consumatorilor de date posibilitatea de a trimite cereri personalizate de criterii și prețuri comunității, oferind tuturor posibilitatea și flexibilitatea de a-și satisface nevoile specifice.

Există mai mulți factori-cheie care au alimentat progresul inteligenței artificiale (IA) în ultimii ani. Unii dintre acești factori includ:

Creșterea disponibilității datelor mari: Odată cu dezvoltarea tehnologiilor digitale și creșterea cantității de date generate de indivizi, organizații și dispozitive, există o bogăție de date disponibile care pot fi folosite pentru a antrena modelele AI.

Avansuri în puterea de calcul: Odată cu dezvoltarea de hardware mai puternic, cum ar fi unitățile de procesare grafică (GPU) și unitățile de procesare tensorială (TPU), modelele AI pot fi antrenate mai rapid și mai precis decât oricând înainte.

Dezvoltarea algoritmilor sofisticați: Dezvoltarea de algoritmi de învățare automată mai sofisticați, cum ar fi învățarea profundă și învățarea prin recompensă, a permis modelelor AI să atingă niveluri mai ridicate de precizie și să îndeplinească sarcini mai complexe.

Creșterea investițiilor în cercetarea AI: Companiile, guvernele și instituțiile academice au investit resurse semnificative în cercetarea AI, conducând la dezvoltarea de noi tehnologii și aplicații.

Îmbunătățirea procesării limbajului natural: Avansurile în procesarea limbajului natural (NLP) au permis mașinilor să înțeleagă și să interpreteze mai bine limbajul uman, conducând la dezvoltarea de aplicații precum asistenții vocali și roboții de conversație.

În ansamblu, acești factori au condus la o accelerare semnificativă în dezvoltarea și adoptarea tehnologiilor AI în ultimii ani, cu potențialul de a transforma industriile și de a îmbunătăți viața noastră de zi cu zi.

Tehnologiile AI consumă cantități uriașe de date în timpul fazelor de antrenament. Asistenții vocali (Siri, Alexa, Google Home), Viziunea Artificială (recunoașterea facială, detectarea obiectelor), vehiculele autonome (Tesla) și conversațiile inteligente (GPT Chat) sunt exemple populare de tehnologii AI care au utilizat volume mari de date pentru a funcționa la nivelurile pe care le cunoaștem astăzi.

InQubeta(QUBE)

InQubeta(QUBE)

Recent lansat pe MEXC, InQubeta face pași importanți cu o abordare unică în sprijinirea startup-urilor de tehnologie AI. Prin intermediul unei platforme inovatoare, oferă startup-urilor posibilitatea de a emite NFT-uri bazate pe echitate, lărgind posibilitățile pentru investitori de a lua participări în proiecte inovatoare de AI. Această mișcare strategică îmbunătățește accesul la capital și expunerea pe piață pentru inovațiile AI, consolidând poziția InQubeta în sectorul tehnologic.

InQubeta a început de asemenea in forță cu o pre-vânzare de 13.6 milioane de dolari și vizează acum o creștere potențială a valorii de până la 50x în următoarele șase luni. Această creștere este determinată de strategia distinctivă a companiei de a aborda provocările din industria AI.

Sunt toate monedele cripto AI un succes garantat?

În timp ce comunitatea mai largă a criptografiei este entuziasmată de perspectiva tehnologiei blockchain și a inteligenței artificiale combinându-și forțele în anii următori, nu toate monedele cripto AI vor reuși. Aceasta rămâne o nișă extrem de competitivă în cadrul pieței cripto, cu multe proiecte care se luptă pentru dominație.

O mică precizare: Fii conștient că tehnologia blockchain și inteligența artificială sunt încă în faza lor incipientă. Indiferent ce spun susținătorii startup-urilor de AI pe rețelele sociale, asigură-te că păstrezi picioarele pe pământ și întotdeauna îți faci propriile cercetări înainte de a investi într-un activ digital.

Inteligența artificială este un domeniu complex de cercetare. Încă mai există multe întrebări nerezolvate despre limitele și capacitățile sale, ceea ce duce la confuzie și neînțelegeri în piața cripto.

Aceste condiții oferă actorilor rău intenționați o platformă pentru a furniza dezinformări și a desfășura escrocherii. Recomandăm să fii precaut când navighezi în sectorul AI al pieței cripto.

Proiectele cripto AI au explodat în ultimii ani și stabilesc o narativă puternică pentru viitorul industriei criptografice. Învățarea despre inteligența artificială și despre utilizarea sa în tehnologia blockchain te va ajuta să iei decizii informate.

0 Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.