Arthur Britto

Arthur Britto: Este Co-Fondatorul Ripple o Persoana Reala sau un Mit?

0 Shares
0
0
0

Arthur Britto, co-fondator al Ripple Labs, este aproape la fel de misterios ca și Satoshi Nakamoto însuși. Creditat cu fondarea Ripple (XRP) și a Registrului XRP alături de Jed McCaleb și Chris Larsen, Arthur Britto a evitat orice strălucire a reflectoarelor din lumea criptomonedelor.

Nicio fotografie. Niciun interviu. Nici măcar o apariție publică sub numele Ripple. Misterul este atât de adânc încât unii fani XRP speculează că s-ar putea să nici nu existe.

Dacă nu ar fi fost pentru câteva revelații selecte din partea CTO-ului Ripple, David Schwartz, nu v-aș învinovăți dacă ați crede că Arthur Britto nu este nici măcar o persoană reală.

Cine este omul din spatele codului și de ce a ales calea obscurității?

Arthur Britto

Cine este Arthur Britto?

Arthur Britto II este unul dintre co-fondatorii din spatele Ripple, una dintre cele mai mari rețele blockchain din industria criptomonedelor. În afara acestui fapt, se știe foarte puțin sau chiar deloc. Contul său 𝕏 este complet neutilizat, deși are peste 12.000 de urmăritori.

În timp ce Brad Garlinghouse și David Schwartz sunt promotori vocali ai ecosistemului Ripple, Britto este oarecum un retras. Găsirea de informații despre el online este ca și cum ai căuta un ac într-un car de fân, cu mai multe informații greșite și speculații decât fapte concrete și verificabile.

Cu toate acestea, este sigur de spus că Arthur Britto este un programator și inginer software talentat, probabil din America. David Schwartz a confirmat că Britto a fost unul dintre primii contribuitori ai echipei Ripple, și împreună au lucrat asiduu pentru a aduce la viață Registrul XRP la începutul anilor 2010.

Ce altceva știm despre Arthur Britto?

Istoria lui Arthur Britto

Narativul lui Arthur Britto este la fel de captivant pe cât este de enigmatic. Deși multe detalii ale vieții sale timpurii rămân ascunse, anumite fragmente ale carierei sale au apărut.

Într-o remarcabilă întorsătură a sorții, acestea doar adaugă mai mult mister.

Arthur Britto – Designer de jocuri video?

Una dintre singurele înregistrări disponibile despre cariera lui Britto înainte de Ripple sugerează că el a fost implicat în dezvoltarea de jocuri încă din anii 1980. Moby Games, o bază de date a jocurilor video vechi, notează că Britto este un contributor numit la o selecție de titluri de nișă din anii ’80, inclusiv Armor Alley, Strategic Conquest, Crypt of Medea și Rescue Raiders.

Această legătură ar putea fi ușor atribuită unei simple coincidențe a numelui comun, dacă nu ar fi fost David Schwartz. CTO-ul Ripple a confirmat legătura pe 𝕏, evidențiind că Arthur Britto este atât co-fondatorul Ripple, cât și dezvoltatorul de jocuri retro menționat pe Moby Games.

Indiferent de alte experiențe profesionale pe care le-ar fi avut, nu se poate nega că Britto este un dezvoltator talentat. Altfel, cum ar fi putut să se asocieze cu Jed McCaleb și să conceapă ceea ce mai târziu va deveni Ecosistemul Ripple?

Nașterea Ripple XRP

Jed McCaleb a teoretizat pentru prima dată o alternativă la Bitcoin în 2011, considerând că mecanismul de consens Proof-of-Work este ineficient și risipitor, ceea ce înseamnă că nu se va dezvolta eficient. Iată că, un deceniu mai târziu, putem vedea că avea dreptate. Problemele de scalabilitate ale Bitcoinului, în special vitezele de tranzacție și taxele de gaz, împiedică creșterea rețelei.

În orice caz, McCaleb a început să lucreze la ‘Newcoin’ împreună cu David Schwartz. Proiectul a arătat rapid promisiune, ducând la găsirea unui al treilea dezvoltator, Arthur Britto, pentru a ajuta la perfecționarea bazei de cod și a transforma visul lor blockchain în realitate.

Rețeaua propusă avea ca scop revoluționarea plăților transfrontaliere și simplificarea transferurilor internaționale cât mai mult posibil. Reglarea plăților internaționale este de obicei un proces lung și costisitor. Totuși, tehnologia Ripple înseamnă că oamenii din orice parte a lumii pot trimite bani peste hotare în câteva secunde, plătind mai puțin de un cent pentru taxele de tranzacție.

Acum că mingea tehnică se rostogolea și potențialul XRP câștiga avânt, trio-ul l-a adus pe Chris Larsen ca primul Director Executiv al companiei în 2012. După lansarea oficială a ceea ce este acum Registrul XRP în 2012, Newcoin a fost redenumită temporar Opencoin, înainte de a se rebrandui a doua oară în Ripple în 2013.

Dar viteza și eficiența Ripple erau doar la începutul posibilităților sale. Registrul XRP putea face legătura între monedele fiat și alte mărfuri în mod fluid, o caracteristică revoluționară la acea vreme.

Cu timpul, tensiunile dintre membrii fondatori ai Ripple au crescut, iar Jed McCaleb a părăsit Ripple Labs. Inspirându-se din ceea ce a creat la Ripple Labs, el a fondat un proiect cripto rival, Stellar (XLM).

Polysign

S-ar putea să surprindă fanii XRP de pretutindeni, dar Ripple nu a fost singura inițiativă bazată pe blockchain la care Arthur Britto și David Schwartz au colaborat.

În 2017, cei doi au fondat o a doua întreprindere, o companie de infrastructură pentru active digitale numită Polysign. La prima vedere, misiunea Polysign este destul de vagă. Compania pretinde că creează infrastructură de top în industrie pentru instituțiile financiare, dar site-ul său nu prezinta informații mai detaliate. Arthur Britto este numit ca fondator și președinte al Polysign, cu David Schwartz într-un rol de consilier.

O privire mai detaliată asupra contului 𝕏 al Polysign ne spune că a doua întreprindere a lui Arthur este compania-mamă a două firme fintech mai mici, Standard Custody și MG Stover & Co.

Este Arthur Britto Real?

De-a lungul istoriei profesionale a lui Arthur Britto, un lucru a rămas constant. El și-a protejat cu fermitate intimitatea. În peste un deceniu la Ripple Labs, nu au apărut pe internet fotografii cu Britto, nici nu a făcut apariții publice sau interviuri. Chiar și pagina echipei Polysign este goală lângă numele Președintelui.

Secretele lui Britto au determinat mulți fani XRP să se întrebe dacă fondatorul XRP chiar există. Influenceri populari ai Ripple, precum Digital Asset Investor, au creat videoclipuri pe această temă, în timp ce întregi forumuri XRPchat sunt dedicate acestui mister.

Deși enigmele cripto sunt distractive, pare extrem de improbabil ca Arthur Britto să fie o identitate falsă.

David Schwartz a menționat de numeroase ori pe Britto, lăudându-l pentru umilința sa. Într-un articol acum șters, publicat inițial pe The Block, un purtător de cuvânt și consilier Ripple a atestat că „Arthur este introvertit și extrem de privat. [El] nu dorește să fie o figură publică din motive personale. Este aici doar pentru tehnologie.”

Spațiul cripto este renumit pentru crearea de figuri cult și adorarea campionilor săi. Înainte de imploziile lor respective, Do Kwon și SBF erau considerați eroi ai industriei. Cine îl poate învinovăți pe Arthur Britto că dorește să trăiască o viață liniștită, departe de zbuciumul notorietății pe internet?

Conspirații despre Arthur Britto

Fanii XRP au fost plini de entuziasm când a circulat un presupus citat al lui Arthur Britto pe 𝕏. În citat, Britto afirma că XRP a fost conceput să ajungă la 10.000 de dolari. Unele surse de știri cripto și influencerii XRP au distribuit ‘știrea de ultimă oră’, dar nu a fost găsită nicio sursă.

Similar, un alt canal de știri cripto a postat o imagine cu Arthur Britto alături de un articol care afirma că XRP urmează să domine finanțele mondiale. Această imagine a fost mai târziu dovedită a fi incorectă după ce fostul scriitor de la Forbes, Michael Del Castillo, a glumit că a „găsit” pe fondatorul misterios.

Ce urmează pentru Arthur Britto?

A prezice viitorul unei figuri atât de retrase și misterioase nu este o sarcină ușoară. Nimic nu sugerează că Arthur Britto și-a părăsit rolurile la Ripple și Polysign. În același timp, nu există nimic care să sugereze că el contribuie activ la creșterea și dezvoltarea acestor companii în afara mențiunilor ocazionale din partea lui David Schwartz.

Dacă nu se comunică altfel, ne așteptăm ca Arthur Britto să continue să-și îndeplinească responsabilitățile la Ripple Labs și Polysign. După peste un deceniu de ambiguitate, Britto va continua probabil să opereze în secret, așa cum a făcut întotdeauna pentru a-și proteja intimitatea.

0 Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.